Samstag, 12. Februar 2011

Ο ΣΚΑΪ και τα Ιστορικά Ψέματα.

Το σχόλιο του Ορφέα, για την παραποίηση της ιστορίας, που χωρίς αιδώ επιδίδεται ο Βερέμης και η κλίκα του, μου θύμισε μια άλλη ιστορία.

Από το 1957 έως το 1970, χρηματοδοτήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου ένα πολύ αισιόδοξο πρόγραμμα για την μόρφωση, διαμόρφωση και επιμόρφωση φοιτητών από την Χιλή. Το 1965 το πρόγραμμα διευρύνθηκε και συμπεριέλαβε φοιτητές από όλη την Λατινική Αμερική.
Ανάμεσα στους χορηγούς του ιδρύματος (Κέντρο Λατινοαμερικανικών Σπουδών), εκτός από την επίσημη χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους, ήταν και το ίδρυμα Φόρντ. Δάσκαλος και εμπνευστής αυτής της σχολής ήταν ένα παρανοϊκό κοντό ανθρωπάκι, που μισούσε κάθε παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, σε βαθμό που να μισήσει όλα τα κράτη εκτός ενός: Το κράτος που οικοδόμησε ο δικτάτορας Πινοσέτ, πάνω στη σορό του Αλλιέντε, αλλά και σε σωρούς πτωμάτων που κατακρεούργησαν οι υπηρεσίες του, μυστικές και φανερές. Ο Φρίντμαν, τιμήθηκε με τι άλλο; με ένα βραβείο Νόμπελ.




Για τις θεωρίες του ο Φρίντμαν πήρε το Νόμπελ και η Χιλή τον Πινοσέτ,

θα γράψει ο Εδουάρδο Γκαλεάνο γι αυτόν τον εγκληματία, που συναγωνίζεται τον Χίτλερ και το επιτελείο του, όπως έγραψε ο αυστριακός ακαδημαϊκός Γκερχαρτ Τίτνερ.

Όταν έγινε η κατάλυση της δημοκρατικής κυβέρνησης του Σαλβατόρ Αλιέντε το 1973, μάλιστα στις 11 του Σεπτέμβρη, για να θυμηθούμε μια άλλη επέτειο που εφέτος θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της, τα οικονομικά κοράκια της σχολής του Σικάγου έπεσαν με τα νύχια τους επάνω στη Χιλή για να επιβάλουν το δόγμα της ελεύθερης αγοράς των Φριντμαν - Χάγιεκ.
Στα απομνημονεύματα του ο Φρίντμαν θα γράψει ότι έδωσε συμβουλές στον Πινοσέτ, δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα. Είναι ωστόσο μια καθαρή ψευτιά, γιατί τα παιδιά του Σικάγου συνεργάζονταν με τον στρατό πολύ πριν και ο οικονομικός μετασχηματισμός ξεκίνησε την ίδια μέρα που η χούντα κατέλαβε την εξουσία.
Εξ άλλου αυτό είναι το δόγμα της σχολής του Σικάγου: ΣΟΚ και δέος για να φέρεις χάος και ΑΜΕΣΩΣ μετά οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αποδιοργανώνουν το κράτος και μεταβιβάζουν ΌΛΕΣ τις εξουσίες στις ΑΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η δικτατορία του Πινοσέτ, είναι ένα γνήσιο παιδί ενός οικονομολόγου που η σουηδική Ακαδημία τίμησε για τις θεωρίες του, οι οποίες παρεμπιπτόντως έριξαν πάντα όποια χώρα τις εφάρμοσε σε φτώχεια και συμφορά.

Αυτή η θεωρία είναι η σημερινή θεωρία των ελίτ και βεβαίως και προφανώς και της τρόϊκας!


Στο κύπελλο αναγράφεται: "ψωμί για τον κόσμο, κέϊκ για μένα"

Από τις δύο παραποιήσεις της ιστορίας, η μια απενοχοποιεί την δολοφονία του Πατριάρχη Γρηγορίου του 5ου από τον Σουλτάνο, η άλλη τον Φριντμαν και όλη τη σχολή του Σικάγου. Μάλιστα αυτή του Βερέμη, στην προσπάθεια του να απενοχοποιήσει τους αιμοσταγείς Τούρκους και όλους τους σφαγείς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας εις βάρος των Ελλήνων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών, ενοχοποιεί εκείνα τα παλληκάρια του 21, που έδωσαν τη ζωή του για να μπορεί σήμερα ο κάθε κομπλεξικός και πικραμένος να μιλάει και να παριστάνει τον σπουδαίο και περισπούδαστο. Και οι δύο παραποιήσεις στηρίζονται στην παραχάραξη των ημερομηνιών.

2 Kommentare:

  1. Φίλτατη χαίρε.
    Νομίζω ότι αυτό το ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ των αξιότιμων κ.κ. Ρεπούση, Βερέμη και Σια, που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο, χρήζει κάποιας τεκμηρίωσης.

    - Είναι γνωστή η καταγωγή των Τούρκων, αλλά και η αγωνιώδης τους προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας τους προκειμένου ν’ αποκτήσουν ευρωπαϊκό «πιστοποιητικό» γεννήσεως.
    Ενώ εγκαταστάθηκαν στο Βυζάντιο κατά τον 11ο αιώνα μετά τη νίκη τους επί του Αυτοκράτορα Ρωμανού (μάχη του Ματζικέρτ, 1071), προερχόμενοι από την Κεντρική Ασία, προσπαθούν, έχοντας εξαφανίσει πληθυσμούς και ιστορία των κατοίκων της Ανατολίας προσπαθούν να εμφανίσουν εαυτούς γηγενείς από 40.000 χρόνια πρίν! Ενώ είναι γνωστό πως λαός χωρίς ιστορία δεν υπάρχει! Μόνο αν εξανδραποδισθεί ολοσχερώς χάνεται μαζί του κι η ιστορία του. Και η Ανατολία δεν έχει άλλη ιστορία πλήν ελληνικής και βυζαντινής.
    Αν υπήρχαν, κάπου εκεί, όλο και κάποια ιστορική μαρτυρία θα άφηναν, όπως τόσοι λαοί τηε ευρύτερης περιοχής (Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Εβραίοι, Φιλισταίοι, κ.λπ.)
    Αυτά τα παραμύθια περί ύπαρξης ανέκαθεν Τούρκων αυτοχθόνων στην Ανατολία τις λένε ξεδιάντροπα οι Τούρκοι, με τα ισχυρά τους λόμπις και τα μίσθαρνα όργανα της τουρκικής προπαγάνδας, μολονότι αψευδείς μάρτυρες της καταγωγής τους αποτελούν οι Ουϊγούροι, (μειονότητα της Δυτικής Κίνας που και τουρκικά μιλάνε και μουσουλμάνοι είναι), καθώς και οι Σελτζούκοι, οι Τουρκομάνοι, κ.λπ.!
    Μάλιστα τον Αύγουστο του 2008 (νομίζω) όταν οι Κινέζοι έσφαζαν τους Ουϊγούρους ο Ερντογάν βγήκε και τους υπερασπίστηκε δημόσια και δυνατά «Τ' αδέλφια μας οι πρόγονοί μας»! Γκάφα που, δυστυχώς, δεν εκμεταλλευτήκαμε αναλόγως!
    - Είναι γνωστό, επίσης, ότι η εμφάνιση των νοτιοσλάβικων φύλων στη Βαλκανική έγινε γύρω στον 8ο αιώνα. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει προγενέστερη σχετική ιστορική αναφορά, πλην Ιλλυρών, που αποτελούν συγγενικά μ’ εμάς φύλα, αλλά άσχετα με Σλάβους.
    - Για την παρουσία εδώ των Ελλήνων και την ιστορική τεκμηρίωση περιττεύει η συζήτηση. Κάθε αμφισβήτηση είναι αστεία!

    Με δεδομένα τα ανωτέρω, εδώ επεμβαίνουν οι εμβριθείς πεμπτοφαλαγγίτες ιστορικοί και εκτελούν με μέθοδο, συνέχεια και συνέπεια το σκοτεινό τους έργο, εκμεταλλευόμενοι τη γενική απονεύρωση!

    - Αν επιβάλλουν την άποψη ότι οι «παλαιοί» Έλληνες είχαν εξαφανιστεί, είχαν τελειώσει, (σαν τους Αμπορίτζινες της Αυστραλίας, τους Όνας στη Γη του Πυρός και τους Μαπούτσες στην υπόλοιπη Αργεντινή), και όλοι οι κάτοικοι είναι "νεόφερτοι νοικάρηδες" της περιοχής και δεν υπάρχουν "παλαιοί ιδιοκτήτες", τότε το κοντέρ της Ιστορίας μηδενίζεται και όλα ξαναγράφονται από την αρχή!
    Ξαναμοιράζεται η τράπουλα και όλοι δικαιούνται, ισότιμα, "φύλλο"! Τούρκοι, Σκοπιανοί, Έλληνες, όλοι στο ίδιο τσουβάλι, με ίδια δικαιώματα!

    Μήπως διαφωνείς;

    AntwortenLöschen
  2. @ Ορφέα,
    πού να διαφωνίσω; Δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας. Είναι όπως τα γράφεις. Στο "τοτέμ του λύκου" αναφέρονται ο Τούρκοι, σαν λαός της εσωτερικής Μογγολίας των οποίων ο δάσκαλος όπως του Τζέκινς Χαν ήταν οι γκρίζοι λύκοι. Ζώο αιμοβόρο και αδίστακτο, το οποίο ως ζώο είναι άγιο, αλλά όταν τα ζώα γίνονται άνθρωποι, αλλοίμονο σε όποιον βρίσκεται δίπλα του.
    Νομίζεις τυχαίοι ονόμασαν οι ίδιοι οι Τούρκοι δική τους συμμορία "οι γκρίζοι λύκοι"; Είναι η βασική τους κουλτούρα.

    Είδες και το σκίτσο Τούρκου στην ανάρτηση μου:

    http://ange-ta.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...