Mittwoch, 2. November 2011

Εξηγήσεις πιθανές και απίθανες για την απίθανη συμπεριφορά του Παπανδρέου:

Με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, να θεωρεί νόμιμο δικαίωμα της Ελληνικής Κυβέρνησης να ζητάει την γνώμη του Ελληνικού Λαού, αλλά και του Spiegel on line, (πολύ ύποπτη στάση, όταν οι λαοί είναι οι τελευταίοι που έχουν δικαίωμα να ομιλούν) μου μπήκαν πολλοί ψήλοι στ αυτιά μου:
1. Αυτός ο αναίσχυντος και η συμμορία του, τα έκαναν πλακάκια με την ηγεσία της ΕΕ, να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, με δική της επιθυμία και μάλιστα με την νομιμοποίηση που προσδίδει ένα δημοψήφισμα,
2. Ζητάει τρόπο να την κάνει από την Κυβέρνηση, ως  δήθεν διωκόμενος από την ίδια του την κοινοβουλευτική ομάδα,
3. Επιζητεί την επίσημη χρεοκοπία για να μαζέψει τα δις από τα CDS που θα σκάσουν.
4. Έχει αποτρελαθεί και δεν ξέρει τι του γίνεται και πού βαδίζει (το λιγότερα πιθανό σενάριο)
Εναντίον της άποψης 1 είναι η αντίδραση της αγοράς και των τραπεζών που την πρώτη μέρα έχασαν κατά μέσον όρο 12% σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που σημαίνει ότι η Ευρώπη τρέμει στη σκέψη να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, καθόσον κανένα χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο (διάβαζε μπουρδέλο) δεν θα βρει το μετρητό να πληρώσει τα cds, οπότε θα καταρρεύσουν ομαδικά όλα τα cds των κάθε λογιών ασφαλειών και επισφαλειών και τότε θα γίνει το έλα να δεις!
Τα υπόλοιπα μου φαίνονται λιγότερο πιθανά, αν και για τον ΓΑΠ, αυτόν τον δόλιο βλάκα όλα είναι πιθανά.
Ωστόσο, η Γερμανία αισθάνεται πολύ σίγουρη και θέλει να  διακινδυνεύσει για τρίτη φορά στα τελευταία 80 χρόνια να οδηγήσει ολόκληρη την Δύση πια,  αυτη τη φορά με οικονομικά μέτρα στην τελική δύση της.

Παρακάτω κάποιες καμπύλες της οικονομικής κρίσης του 29 και οι παρόμοιες της της σημερινής κρίσης.



6 Kommentare:

  1. ange-ta, πέρα από τα παραπάνω, εμένα μου 'χει μπει στο μυαλό (όσο μου έμεινε) οτι ο στόχος αυτών που τον βάλανε δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η ίδια η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα σαν αδύναμος κρίκος, είναι το μέσον της επίτευξης του στόχου. Εξ άλλου είναι γνωστό οτι πατρίδα του λεγάμενου, όπως και του πατέρα του είναι η πέραν του Ατλαντικού μεγάλη δημοκρατία και προστάτιδα της ελευθερίας. Δεν ξέρω, αλλά μου κάθεται καλά σαν ενδεχόμενο...

    AntwortenLöschen
  2. @ Γιάννη Αγιάννη,

    Εγω νομίζω ότι κανείς δεν ξέρει που θα βγει η κατάσταση.

    Η Αγγέλα είπε στον μαλάκα τον ελληνα: Κάνε δημοψηφισμα και ο λαός θα δεχτεί όλα όσα λέμε, γιατι θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ
    (που δηθεν παίρνουμε το μέλι και το γάλα) .

    Μόλις είδαν τα χρηματιστηρια ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - να καταρρέουν, τρομοκρατηθηκαν και τώρα λένε στον ίδιο μαλάκα: φύγε!

    Σκατά πατημένα,

    Πως το λες: Κάθε μερα που είσαι πρωθυπουργός είναι μια μέρα δουλείας για την Ελλάδα.

    AntwortenLöschen
  3. Ο Παπανδρέου είναι πολύ βλάκας για να σκαρφιστεί δημοψηφίσματα και τα ρέστα. Είναι υποδείξεις της Μέρκελ & Σια, για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, βέβαιοι όντες ότι ο κοσμάκης θα ψηφίσει επιστροφή στην δραχμή. Αφού και το θέμα του δημοψηφίσματος μάς άλλαξαν, αλλά και την ημερομηνία ακόμη (4/12/11) μάς καθόρισαν και μάλιστα το μάθαμε από τις Κάννες.

    Όταν μας πετάξουν έξω και πτωχεύσουμε, διότι αυτό θα γίνει, θα θέσουν σε εφαρμογή την διαβόητη ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, με την οποία έχουν δεσμεύσει τα πάντα και η οποία ποτέ δεν έχει εμφανιστεί για κύρωση στην Βουλή. Η Δ.Σ. δεσμεύει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τωρινές και ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ. Άρα και τον υποθαλάσσιο πλούτο, τον οποίο άρχισαν επιτέλους να σκαλίζουν, αμέσως μετά την υπογραφή της περί ης ο λόγος συμβάσεως. Τυχαίο;

    AntwortenLöschen
  4. @ Ανώνυμε,

    Μακάρι να ήξεραν που οδηγεί ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ΚΑΙ την ΕΕ (αυτά πάνε μαζί),
    Πιστεύω ότι όντως σχεδίασαν μια έξοδο της Ελλάδας απο την ΕΕ - με το δημοψήφισμα του ΓΑΠ, αλλά μόλις είδαν την κατάρρευση των τραπεζών στην ΕΕ και ΗΠΑ, το έστριψαν το παραμύθι. Τώρα απλώς γαβγίζουν οι εταίροι μας.

    Τα κράτη έχουν παραδοθεί παντελώς στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο και η ΕΕ οδηγείται σε διάσπαση και διάλυση και μαζί με αυτο στην απώλεια κάθε ίχνους πολιτισμού.

    AntwortenLöschen
  5. H EE, όπως τουλάχιστον εξελίχθηκε, δεν είναι παρά ένα πιλοτικό πρόγραμμα της ΝΤΠ, το οποίο έχει σκοπό την διάλυση των εθνών και την επιβολή της δικτατορίας μίας ελίτ, αυτής των Βρυξελλών, η οποία άγεται και φέρεται από το Βερολίνο.

    Το κοινό νόμισμα είναι κι αυτό ένα πείραμα, με το οποίο καταργείται η εθνική αυτοτέλεια και επιβάλλεται ουσιαστικά το DM. Ποτέ δεν μπόρεσε ένα νόμισμα να ενώσει κράτη. Το αμερικανικό δολάριο δεν ένωσε τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως υπήρξε προϊόν της ενώσεώς τους.

    Η ΕΕ, στην οποία τα κράτη-μέλη είναι πειραματόζωα, βεβαίως οδηγείται σε διάσπαση και διάλυση, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό το "μαζί με αυτο στην απώλεια κάθε ίχνους πολιτισμού". Ποιου πολιτισμού; Αυτού που ήθελε να καταστρέψει;

    AntwortenLöschen
  6. @ Ανώνυμε,

    Η ιστορία έχει τη δική της πορεία, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι μειοψηφίες να χειραγωγηθεί προς τη μια ή την άλλη κατευθυνση.
    Αυτό είναι το απρόπτο και το ενδιαφέρον αυτης της κίνησης.
    Δεν ξέρω αν ο Σούμαν και η ομάδα τους είχαν ένα τέτοιο έκτρωμα στο μυαλό τους, όταν θέλησαν να ενώσουν την ΕΕ. Μπορεί και ναί μπορεί και όχι.
    Αυτό που έχουμε σήμερα είναι ένα έκτρωμα, που η ηγεσία του αλλαλάζει όταν σκοτώνεται κάποιος που θεωρει εμπόδιο στα σχεδια τους, λ.χ. Καντάφι και βρίζει με χιτλερική υστερία τους λαούς που με τη στάση τους (πράξη ή απραξία) δεν την βοηθάει να οδηγηθει αυτο το έκτρωμα εκεί που θέλουν, δηλαδή σε ένα ακόμα χειρότερο έκτρωμα.

    Με "πολιτισμό"εννοώ αυτον που σηματοδότησε και ξεκίνησε η Γαλλική επανάση παρότι εγω την εχω καταγράψει στα αρνητικά του ιστορικού γίγνεσθαι. Μπορώ ίσως να πω ότι η διάλυση της Ευρώπης θα οδηγησει στο τέλος του δρόμου που άνοιξε η γαλλική επανάσταση.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...