Dienstag, 2. Oktober 2012

Αραβική Άνοιξη, όπως λέμε "μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά μαύρη και στα λαγκάδια

Ποτέ δεν πίστεψα στην λεγόμενη Αραβική Άνοιξη. Την χλεύασα από την πρώτη στιγμή! Όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένα ιστορικό πισωγύρισμα. Πίσω στις μαύρες εποχές του άγριου φονταμενταλισμού, που έγινε η αιτία να καταστραφεί ο πολιτισμός της Ανατολής.

Τι απέγινε η αρχαία Αίγυπτος, η Περσία, ο Βυζαντινός πολιτισμός που είχε αφήσει όλα τα λουλούδια ν’ ανθίζουν; Τι απέγινε από όλα αυτά; Τα σκέπασε όλα ο μαύρος πέπλος της μπούργκας.

 Σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η Δύση μετράει τα λεφτά των τραπεζών, βουλιάζει την μια Δυτική οικονομία μετά την άλλη και αφήνει τον ισλαμισμό να επιβάλλεται! Απούσα παντελώς από την επερχόμενη λαίλαπα!

 Όσο για την δυτική διανόηση; Γιορτάζει κάθε μέρα του κώλου της τα εννιάμερα!
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

  Ο Νάσερ λέει:
Το 1953, πραγματικά θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, για να γίνουν λογικοί άνθρωποι. Συνάντησα τον υπεύθυνο τους. Καθίσαμε και παρουσίασε τις απαιτήσεις του. Τι είπε; Ξεκίνησε λέγοντας:

«Πρέπει να επιβάλλεις το πέπλο στην Αίγυπτο, να απαιτήσεις κάθε γυναίκα να φοράει το πέπλο όταν βγαίνει στο δρόμο».
 Το κοινό έσκασε στα γέλια, αχ τι ωραίο αστείο!
Ο Νάσερ κάνει μια αστεία κίνηση με το χέρι του, σαν να λέει «Άντε να τα βρεις με αυτούς τους μουρλούς!». Κάποιος φωνάζει: «να το φορέσει ο ίδιος!», το γέλιο διπλασιάζεται…

 Ο Νάσερ συνεχίζει: Του απάντησα: «Αν το έκανα αυτό, θα ήταν μια επιστροφή στις ημέρες του Αλ-Χακίμ bi-Amr Αλλάχ (στο ενδέκατο αιώνα), ο οποίος απαγόρευε στις γυναίκες να βγαίνουν την ημέρα! (Γέλια). Κατά τη γνώμη μου, ο καθένας θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερος για τις επιλογές του».
 Μου λέει:
«Εσύ είσαι ο κυβερνήτης, εσύ αποφασίζεις».

 Του απαντώ: «Κύριε, η κόρη σας είναι στην ιατρική σχολή, δεν φοράει πέπλο. (Γέλια). Αν εσείς δεν είστε σε θέση να υποχρεώσετε μια κοπέλα να φορέσει το πέπλο, μάλιστα τη δική σας κόρη, πώς θα μπορούσα εγώ να υποχρεώσω 10 εκατομμύρια Αιγύπτιες γυναίκες να το φορέσουν;;!»
(Έκρηξη γέλιων στο ακροατήριο).

 50 χρόνια αργότερα, δεν γελάμε πλέον καθόλου με αυτές τις ιστορίες μαντίλας και πέπλου… Gally – JSSNews

Πηγή 

1 Kommentar:

  1. Γεια σου ρε φιλενάδα πολύ καλά τα λες, υπάρχει όμως και η διάσταση του ότι τα παιδάκια του ιντερνετ που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα δεν διαβάζουν ιστορία και αρκούνται στα πασαλείμματα μιας φευγαλέας ενημέρωσης όπως και τα δικά μας βέβαια όπως και όπου γης.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...