Freitag, 29. April 2016

Αδράνεια



Μεγάλη Παρασκευή Σήμερα. Οι Άθεοι θα την γιορτάζουν με τσιμπούσι κρέατος. Λες και εκεί είναι το ζήτημα. Αν θα περιδρομιάσεις κρέας ή δεν θα περιδρομιάσεις κρέας.
Κάποτε οι Άθεοι ή οι αθεϊστές ή οι αγνωστικιστές ήταν άνθρωποι με πολιτική σκέψη. Είχε και κάποιο νόημα, καθόσον η θρησκεία αποτελούσε το όπλο των αρχουσών τάξεων, που με αυτό έσπρωχναν τις καταπιεσμένες μάζες προκειμένου μια φούχτα να αρπάξει τον πλούτο αλλά και την ευτυχία του κόσμου.


Σήμερα αυτό  το μικρό κομμάτι της ανθρωπότητας, που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται όλο και πιο μικρό, ενώ το άλλο, όλο και πιο μεγάλο και όλο και πιο φτωχό και άθλιο, σήμερα λοιπόν αυτό το είδος των ανθρώπων έχει τόσο επιβληθεί από Ανατολή σε Δύση και από Βορά προς Νότο που δεν χρειάζεται καμιά ιδεολογία για να εκτελέσει τα δολοφονικά της σχέδια.
Κάποτε κάθε κυρίαρχη τάξη που αισθανόταν το γόητρό της να κινδυνεύει και τα προνόμια της να απειλούνται είχε ανάγκη να ταυτίσει την μοίρα της με την μοίρα του Έθνους και του δημοσίου συμφέροντος.
Σήμερα δεν χρειάζεται ούτε το έθνος, αλλά ούτε καν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Έτσι λοιπόν, η σημερινή ανθρωπότητα οφείλει να βαδίζει χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα, χωρίς ιδεολογία, χωρίς παρηγοριά προς ένα ζοφερό αύριο που η μόνη ουσία της καρδιάς της είναι το χρήμα.
Οι τότε προοδευτικοί άνθρωποι, οι αθεϊστές, οι διεθνιστές, οι ουμανιστές έμειναν κολλημένοι σ αυτές τις αξίες από αδράνεια και από άγνοια της ζοφερής πραγματικότητας.
Γι αυτό και γω, επειδή η αδράνεια δεν χαρακτηρίζει την σκέψη μου θα ευχηθώ σε όλους τους αληθινούς επαναστάτες:
Καλή Μεγάλη Παρασκευή, σύντροφοι!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...